Картофи по селски
Продукти
- 50 мл. олио за пържене
- 2 с.л. царевично брашно или галета
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 кг. картофи
Начин на приготвяне
- Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
- Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
- След това пържим в олиото, докато хванат златиста коричка.
- Поднасяме топли.
- (По желание подправките могат да бъдат различни - може да добавим чесън, сирене или лют червен пипер. Може да ги приготвим както с пресни картофки, така и със стари).
Печени пресни картофи
Измиваме и изтъркваме добре картофите. Нарязваме ги на едри кръгчета.Слагаме ги в тава, в която добав...
1 Коментар
малко чубрицата ми е в повече (понеже не харесвам), но рецептата е супер!