Картофи по селски

Продукти

  • 50 мл. олио
    за пържене
  • 2 с.л. царевично брашно
    или галета
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 кг. картофи

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
  2. Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
  3. След това пържим в олиото, докато хванат златиста коричка.
  4. Поднасяме топли.
  5. (По желание подправките могат да бъдат различни - може да добавим чесън, сирене или лют червен пипер. Може да ги приготвим както с пресни картофки, така и със стари).