Картофено-карфиолена каша
Продукти
- 30 гр. вода (от варенето на зеленчуците)
- 40 гр. картофи
- 90 гр. карфиол
- 20 гр. пуешко месо (може и пилешко)
- 10 гр. олио (рафинирано)
Начин на приготвяне
- Измиваме, почистватм и нарязваме зеленчуците на кубчета. Сваряваме картофите добре (в зависимост от големината на кубчетата приблизително 15 минути). В отделна тенджера сваряваме карфиола (за приблизително 10 минути). Отделяме необходимото количество от водата, в която сме варили зеленчуците.
- Пуешкото също нарязваме на кубчета и сваряваме добре (за около 5 минути, в зависимост от парченцата).
- Пюрираме хубаво парченцата зеленчуци, пуешкото, водата и олиото.
- Накрая още веднъж кипваме готовата каша.
Може да приготвим за деца над 4 месеца.
Бананова каша
В подходящ съд размачкваме маслото, добавяме нарязания на кубчета банан и го слагаме да ври, докато с...
Каша от банан и круши
Измиваме и почистваме плодовете. Нарязваме ги на равни парчета и ги сваряваме заедно с останалите про...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook