Картофено-карфиолена каша

Продукти

  • 30 гр. вода
    (от варенето на зеленчуците)
  • 40 гр. картофи
  • 90 гр. карфиол
  • 20 гр. пуешко месо
    (може и пилешко)
  • 10 гр. олио
    (рафинирано)

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистватм и нарязваме зеленчуците на кубчета. Сваряваме картофите добре (в зависимост от големината на кубчетата приблизително 15 минути). В отделна тенджера сваряваме карфиола (за приблизително 10 минути). Отделяме необходимото количество от водата, в която сме варили зеленчуците.
  2. Пуешкото също нарязваме на кубчета и сваряваме добре (за около 5 минути, в зависимост от парченцата).
  3. Пюрираме хубаво парченцата зеленчуци, пуешкото, водата и олиото.
  4. Накрая още веднъж кипваме готовата каша.

Може да приготвим за деца над 4 месеца.