Картофени мъфини
Продукти
- 2 ч.л. магданоз ситно нарязан
- 2 стръка зелен лук нарязан на ситно
- 0,5 ч.ч сирене натрошено
- 3 картофа сварени, обелени и намачкани
- 2 с.л. масло
- 3 с.л. прясно мляко
- 1 бульон зеленчуков
- 1 ч.л. черен пипер
- 0,5 ч.л. индийско орехче
- 2 яйца с разделени жълтъци и белтъци
- 50 г домати сухи
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина.
- Загряваме млякото и маслото. Разтваряме кубчето зеленчуков бульон в течността, и ги прибавяме към картофите заедно с натрошеното сирене, сухите домати, зеления лук, магданоза и останалите подправки и объркваме добре всичко.
- Разбиваме двата жълтъка и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме докато се усвоят.
- Разбиваме с тел белтъците на пяна, прибавяйки по малко от тях към картофената смес. С помощта на лъжица разпределяме сместа в 12-те формички за мъфини.
- Печем в загрятата фурна около 20-25 минути, или докато придобият златисто-кафяв цвят.
Бисквитена торта на баба
Кипваме 800 мл. от млякото, добавяме захарта и разбъркваме, докато захарта се разтвори.Разбиваме браш...
Лесна бишкотена торта
Разбиваме сметаната с миксер, след което я разделяме на три части. Едната част смесваме с ванилията, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook