Продукти
-
2
ч.л.
магданоз
ситно нарязан
-
2
стръка
зелен лук
нарязан на ситно
-
0,5
ч.ч
сирене
натрошено
-
3
картофа
сварени, обелени и намачкани
-
2
с.л.
масло
-
3
с.л.
прясно мляко
-
1
бульон
зеленчуков
-
1
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
индийско орехче
-
2
яйца
с разделени жълтъци и белтъци
-
50
г
домати
сухи
|
Време: 60 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина.
- Загряваме млякото и маслото. Разтваряме кубчето зеленчуков бульон в течността, и ги прибавяме към картофите заедно с натрошеното сирене, сухите домати, зеления лук, магданоза и останалите подправки и объркваме добре всичко.
- Разбиваме двата жълтъка и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме докато се усвоят.
- Разбиваме с тел белтъците на пяна, прибавяйки по малко от тях към картофената смес. С помощта на лъжица разпределяме сместа в 12-те формички за мъфини.
- Печем в загрятата фурна около 20-25 минути, или докато придобият златисто-кафяв цвят.
|