Лесна бишкотена торта
Продукти
- 100 гр. ягоди
- 100 гр. бял шоколад (настърган)
- 500 мл. компот ягодов, за напояване на бишкотите
- 400 гр. заквасена сметана
- 200 гр. течен шоколад кафяв
- 6 пак. бишкоти
- 1 л. сладкарска сметана
Начин на приготвяне
- Разбиваме сметаната с миксер, след което я разделяме на три части. Едната част смесваме с ванилията, другата с кафявия течен шоколад, а третата с настъргания бял шоколад.
- Сиропираме част от бишкотите в компота и ги редим върху форма за торта. Намазваме със сметановия крем с ванилия. После редим отново сиропирани бишкоти, но мажем със сметановия крем с тъмен шоколад. Най-отгоре слагаме пак ред сиропирани бишкоти, този път мажем със сметановия крем с бял шоколад.
- По желание по стените на тортата може да наредим прави бишкоти. Доукрасяваме с ягоди.
Картофени мъфини
Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина. Загряваме млякото и мас...
Фалшиво тирамису
Разбиваме сметаната, пудрата захар и ванилията. Топим бишкотите за секунда в кафе. Слепваме половинат...
1 Коментар
mmmmmmmmmmmmmmm