Италиански козунак
Продукти
Начин на приготвяне
- Замесваме маята с малко брашно, мляко, щипка сол и захар, и оставяме да шупне. Премесваме отново с топло мляко и брашно, и когато шупне е готово за тестото.
- Яйцата млякото и захарта разбиваме отделно и към тях прибавяме брашното, към което прибавяме и шупналата мая.
- През цялото време на месенето мажем ръцете си с мазнина. Месим докато тестото се изглади, "бием" го в масата 100 пъти и го оставяме да шупне на топличко. След това го размесваме с намаслени ръце.
- Слагаме ромът, ванилията и стафидите и омесваме да се смесят добре.
- Така приготвеното тесто оформяме като козунаци (3 малки) в предпочитаната форма и намазваме с яйце.
- Печем козунакът в умерена фурна на 170-180 градуса.
- След като извадим козунака от фурната го намазваме с малко масло и го поръсваме със захарните пръчици.
Козунак с мак
Към пресятото брашно прибавяме прясното мляко с разтворено в него 1/2 кубче мая. Добавяме и олиото, к...
Козуначени кифлички
Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.Затопляме ле...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook