Гранола здравословно
Продукти
- 0,5 к.ч. вода
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 0,5 к.ч. олио
- 3 с.л. ленено семе
- 1 к.ч. мед
- 50 г кайсии сушени
- 50 г стафиди
- 50 червени боровинки сушени
- 50 г лешници сурови
- 50 г бадеми сурови
- 50 г овесени ядки , пшеничени ядки и ечемичени ядки
Начин на приготвяне
- Нарязваме сушените плодове и ядките на ситни парченца. Поставяме ги в различни купички.
- Разтапяме меда, към него добавяме водата и олиото и разбъркваме.
- Смесваме овесените, пшеничените и ечемичени ядки, лененото семе и ги заливаме със сместа от накълцаните лешници и бадеми. Добавяме медената смес и разбъркваме добре, така че сосът да се разпредели равномерно.
- Върху голяма тава поставяме хартия за печене и изсипваме сместа, като я разпределяме равномерно по цялата тава на тънък пласт.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути (като на всеки 3-4 минути разбъркваме - целта е ядките да изсъхнат напълно и да станат хрупкави, ако не разбъркваме сместа по време на печене, тя ще изгори отгоре).
- След като ядките са изсъхнали изваждаме от фурната и оставяме на страна, докато изстине.
- След като сместа от ядки е напълно изстинала, към нея добавяме нарязаните сушени плодове и разбъркваме добре.
- Добавяме прясното мляко и сервираме.
Съвет:
Гранола може да консумираме вместо с прясно, с кисело мляко.
Също така може да добавим и пресни плодове, според сезона.
Ягоди в шоколад
Разтапяме шоколада на водна баня.Изчакваме го леко да се охлади и в него потапяме ягодите една по едн...
Ментова лимонада
Поставяме захарта в тенджера и добавяме водата, изчакаваме да кипне и варим 5 минути. След това изклю...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook