Гъбена крем супа здравословно
Продукти
- 4 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 500 г гъби
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Във вряща посолена вода -2 литра, пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби.
- Като заврат, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
- Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер.
- Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата.
- Оставяме да заври и отстраняваме от огъня.
- Поднасяме супата с крутони. По желание, може да поднесем и с нарязано на ситно варено яйце.
Ябълкови кексчета
Смесваме и разбъркваме всички „сухи“ съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).Приба...
Панирани банани
Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко, брашното и ванилията. Трябва да стане рядко тесто...
1 Коментар
Sledvashtiqt put ne propuskaite da kajete kolichestvoto na vodata, zashtoto tova e mnogo vajno