Гъбена крем супа

Продукти

  • 4 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 500 г гъби
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Във вряща посолена вода -2 литра, пускаме почистените и нарязани на дребно, лук, моркови и гъби. 
  2. Като заврат, ги отцеждаме и пасираме, след което връщаме пюрето във водата.
  3. Запържваме леко брашното в маслото и го подправяме с черния пипер. 
  4. Разреждаме с прясното мляко и връщаме получения сос в супата. 
  5. Оставяме да заври и отстраняваме от огъня.
  6. Поднасяме супата с крутони. По желание, може да поднесем и с нарязано на ситно варено яйце.