Френска селска торта с филирани бадеми
Продукти
- 2 ч.л. сода
- 3 яйца
- 70 г масло
- 90 г мед
- 1 ч.ч. захар
- 200 мл. прясно мляко
- 550 г брашно бяло
- за крема:
- 100 г захар
- 500 г заквасена сметана
- 600 мл. сметана течна
- 250 г боровинки
- 1 ванилия
- 240 г филирани бадеми
Начин на приготвяне
- В тенджерка смесваме яйцата, меда, захарта и маслото. Слагаме сместа на водна баня, и при постоянно бъркане трябва да достигнем до 2-3 пъти увеличение на обема. Добавяме на тънка струйка млякото, като отново разбъркваме постоянно.
- След това добавяме содата и брашното, и оттегляме от котлона. Получава се твърдо тесто. Оставяме го на хладно за около 40 минути, но не и в хладилника. От тестото разточваме 5 тънки кори (или повече, в зависимост от желаната големина), надупчваме ги плътно с вилица, и ги изпичаме до златисто (около 5-6 минути на блат).
- За крема: разбиваме течната сметана със захарта и ванилията. Отделно разбиваме и заквасената сметана. След това ги смесваме и за кратко време поставяме в хладилника. След това добавяме изчистените боровинки и разбъркваме внимателно.
- След като блатовете са изстинали, започваме да сглобяваме тортата. На първия слой слагаме по-голямо количество крем. Следва отново блат, после крем и така до край. (За да се получи равномерно от всички страни и височина, може да използваме ринг за торта).
- Оставяме тортата да се стегне леко. След това я намазваме от всички страни. С филираните бадеми посипваме цялата торта.
- Оставяме да престои поне 5 часа в хладилника, обвитавнимателно във фолио.
Мурсалски чай с невен
Кипваме водата.Снемаме я от огъня и добавяме мурсалския чай и невена. Захлупваме и оставяме така да п...
Пица "Италия"
Разточваме тестото с дебелина 3-4 милиметра и го слагаме в тава с диаметър 25-30 сантиметра.Нарязваме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook