Френска нуга сладолед
Продукти
- 150 г сладко от зелени смокини
- 200 мл. сметана растителна
- 30 г стафиди
- топинг за украса
- 20 г орехи
- 20 г лешници
- 80 г захар
- 4 яйца
Начин на приготвяне
- Карамелизираме ядките с две-трети от от захарта и ги изсипваме върху намаслено фолио. След като изстинат ги сипваме в найлоново пликче и ги натрошаваме.
- Разбиваме жълтъците, след това ги разбъркваме със стафидите и сладкото. Разбиваме с останалата захар.
- След това разбиваме сметаната и към нея прибавяме белтъците, желтъците и карамела.
- Изсипваме сместа във формички по избор и ги замразяваме. (Може да ползваме чашки от кафе, които после обръщаме, или кексова форма - после нарязваме).
- Преди сервиране, украсяваме с топинг и по желание, гарнираме с резенчета портокал.
Коктейл "K-Pax"
Във висока чаша слагаме леда. Върху тях изсипваме двата вида водка и ликьора.Добавяме портокаловият с...
Пържени яйца върху подложка от пюре
За пюрето: Почистваме, измиваме и нарязваме картофи...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook