Френска нуга сладолед

Продукти

  • 150 г сладко от зелени смокини
  • 200 мл. сметана растителна
  • 30 г стафиди
  • топинг за украса
  • 20 г орехи
  • 20 г лешници
  • 80 г захар
  • 4 яйца

Време: 45 мин.
Ниво: професионално

Large frenska nuga sladoled

Начин на приготвяне

  1. Карамелизираме ядките с две-трети от от захарта и ги изсипваме върху намаслено фолио. След като изстинат ги сипваме в найлоново пликче и ги натрошаваме.
  2. Разбиваме жълтъците, след това ги разбъркваме със стафидите и сладкото. Разбиваме с останалата захар.
  3. След това разбиваме сметаната и към нея прибавяме белтъците, желтъците и карамела.
  4. Изсипваме сместа във формички по избор и ги замразяваме. (Може да ползваме чашки от кафе, които после обръщаме, или кексова форма - после нарязваме).
  5. Преди сервиране, украсяваме с топинг и по желание, гарнираме с резенчета портокал.