Продукти
-
150
г
сладко от зелени смокини
-
200
мл.
сметана растителна
-
30
г
стафиди
-
топинг
за украса
-
20
г
орехи
-
20
г
лешници
-
80
г
захар
-
4
яйца
Начин на приготвяне
- Карамелизираме ядките с две-трети от от захарта и ги изсипваме върху намаслено фолио. След като изстинат ги сипваме в найлоново пликче и ги натрошаваме.
- Разбиваме жълтъците, след това ги разбъркваме със стафидите и сладкото. Разбиваме с останалата захар.
- След това разбиваме сметаната и към нея прибавяме белтъците, желтъците и карамела.
- Изсипваме сместа във формички по избор и ги замразяваме. (Може да ползваме чашки от кафе, които после обръщаме, или кексова форма - после нарязваме).
- Преди сервиране, украсяваме с топинг и по желание, гарнираме с резенчета портокал.