Домашен картофен чипс с морска сол и червен пипер
Продукти
- морска сол , на вкус
- червен пипер , на вкус
- 800 г картофи
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина.
- Слагаме ги в купа и добавеме 1 супена лъжица от зехтина. Посоляваме с морска сол, добавяме червен пипер на вкус и разбъркваме.
- В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите.
- Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса. Печем още 15 минути, докато картофите станат хрупкави.
* Може да изпържим чипса във фритюрник.
Мариновани свински шишчета с бяло вино, лук и чушки
Нарязваме месото на кубчета, поръсваме с подправкит...
Шот "Cheesecake"
В шот чаша сипваме 10 мл леденостуден After Shock Black. Добавяме 10 мл Bols Natural Yoghurt Liqueur ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook