Продукти
-
морска сол
, на вкус
-
червен пипер
, на вкус
-
800
г
картофи
-
3
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина.
- Слагаме ги в купа и добавеме 1 супена лъжица от зехтина. Посоляваме с морска сол, добавяме червен пипер на вкус и разбъркваме.
- В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите.
- Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса. Печем още 15 минути, докато картофите станат хрупкави.
* Може да изпържим чипса във фритюрник.