Чийзкейк от тиква
Продукти
- За основата:
- 100 масло
- 0,5 ч. л. канела
- 1 шепа орехи , ситно нарязани
- 1 ч.ч. бисквити , смлени
- За пълнежа:
- 1,5 ч.ч. захар
- 100 г заквасена сметана
- 4 яйца
- 700 г крем сирене (4 кутии Филаделфия)
- 350 г пюре от тиква
- 3 с.л. брашно
- 1 ч. л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне
- В блендер смесваме бисквитите, орехите, маслото и канелата. Изсипваме във форма за печене, като притискаме добре с помощта на чаша. Охлаждаме в хладилник за час.
- В голяма купа разбиваме с помощта на миксер, на средна скорост крема сиренето на пухкав крем. Добавяме пюрето от тиква, яйцата, заквасената сметана, захарта, брашното и ваниловата есенция, и разбиваме, докато се получи хомогенна смес. (Всички продукти трябва да са на стайна температура, затова ги изваждаме от хладилника час, два преди да започнем направата на чийзкейка.)
- Изсипваме получената смес върху бисквитеното тесто и печем в загрята фурна на 90-95 градуса, за между 4 и 6 часа.
- Изключваме фурната и оставяме чийзкейка във фурната на отворена леко врата за още 30 минути.
- Чийзкейкът трябва да престои във хладилник за една нощ.
* Моят чийзкейк беше готов още на четвъртия час, но в името на рецептата го пекох шест.
* пюрето от тиква приготвям, като сваря няколко парчета тиква на пара. Може да сварите пюрето дни преди да направите десерта, като съхранявате пюрето в бурканче в хладилника. Издържа до 3 дена.
* Рецепта на Радостина Ганева, победител от кулинарен конкурс - "Сподели любимата си рецепта в Kulinaria.bg"
Пържена ципура
Почистваме рибите, като им оставяме главите и опашките. Отвътре и отвън ги натъркваме добре със сол и...
Супа с пилешки дробчета и макарони
Нарязваме на ситно пилешките дробчета.В добре загря...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook