Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове
Продукти
- 50 мл. лимончело
- 20 мл. коняк
- 1 с.л. захар
- 4 жълтъка
- 250 мл. течна сметана (животинска)
- 10 г желатин
- 100 мл. сок от зелен лимон
- 400 мл. сок от портокал
- 1 кг. бял шоколад
- 130 г бисквити на прах
- 20 г кокосови стърготини
- 40 г масло
Начин на приготвяне
- От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, пригответе блат.
- Изпечете блата във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна.
- Приготвеният блат оставете да изстине.
- Разтопете шоколада на водна баня.
- Затоплете сметаната, а желатина накиснете в малко вода.
- Смесете жълтъците, захарта, алкохола и плодовия сок, разбъркайте ги добре и сгответе на водна баня за 4-5 минути.
- Постепенно, добавете сметаната към желатина, след това смесете всичко и разбъркайте добре.
- Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник за минимум 6 часа.
- Можете да гарнирате с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.
Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми
Сгответе пилешкото в умерено нагрят тиган с малко м...
Кюфтета по цариградски
За кюфтетата: Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.След тов...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook