Продукти
-
50
мл.
лимончело
-
20
мл.
коняк
-
1
с.л.
захар
-
4
жълтъка
-
250
мл.
течна сметана
(животинска)
-
10
г
желатин
-
100
мл.
сок от зелен лимон
-
400
мл.
сок от портокал
-
1
кг.
бял шоколад
-
130
г
бисквити на прах
-
20
г
кокосови стърготини
-
40
г
масло
Начин на приготвяне
- От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, пригответе блат.
- Изпечете блата във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна.
- Приготвеният блат оставете да изстине.
- Разтопете шоколада на водна баня.
- Затоплете сметаната, а желатина накиснете в малко вода.
- Смесете жълтъците, захарта, алкохола и плодовия сок, разбъркайте ги добре и сгответе на водна баня за 4-5 минути.
- Постепенно, добавете сметаната към желатина, след това смесете всичко и разбъркайте добре.
- Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник за минимум 6 часа.
- Можете да гарнирате с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.