Close search

Боровинков пай

5.0
от общо 127 гласа
Време: 75 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Боровинков пай photo-credit Вкусен боровинков пай

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Пресяваме брашното в дълбок съд. Отделно разбиваме много добре яйцата със захарта. Прибавяме рома.
  2. Затопляме прясното мляко до 35-40 градуса, и към него прибавяме маята, солта и една супена лъжица захар.
  3. От вече пресятото брашно оформяме кладенче, и в него изсипваме разбитите яйца и млякото с маята.
  4. Почваме да месим до получаването на хомогенна смес.
  5. След това разтапяме маслото и започваме да го "вкарваме" в тестото с месене.
  6. Разстиламе тестото и ги намазваме с масло. След това го захлупваме и така повтаряме, докато не свърши цялото масло.
  7. Поставяме в голям съд да втаса, докато не удвои обема си.
  8. Тестото оформяме във форма за пайове и пълним с вече готовата плънка от боровинки.
  9. Изрязваме ленти от тестото и ги поставяме преплетени върху плънката, поръсваме със захар.
  10. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна 10 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем още 30-40 минути.
  11. За плънката: Измиваме и изцеждаме добре боровинките, настъргваме ванилията от пръчката.
  12. В подходящ съд поставяме боровинките заедно със захарта и ванилията. Слагаме ги на котлона.
  13. Варим плънката 10 минути, като междувременно разбъркваме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност