Close search
Ради Стамболов

Ради Стамболов

Много факти от биографията на Chef Ради Стамболов са известни – публикувани са в различни списания, вестници, на личната му стена в Интернет пространството, и който се интересува може да се запознае с него – той е комуникативен и всеотдаен. 

За него, обаче, не може да се каже че е прочетена книга. Ради е една енциклопедия от знания в областта на сладкарството. Който има необходимост търси тази енциклопедия, за да обогати опита си, да се консултира за неща, които са събудили интереса му. Именно поради тази причина Ради Стамболов е отворил вратите на сладкарската си работилница – Сладкишница „Гаврош”, и с утвърдена от него стажантска програма приема по график всеки, който желае да се потопи непосредствено в сладкарското производство, като се започва от беленето на ябълки и чупенето на яйца и се стигне до завършения продукт – красива торта или вкусен пай.

От друга страна самият Ради непрекъснато търси и експериментира и тъй като е стъпил на здрава основа – огромен запас от знания и богат професионален опит, то по-голяма част от еспериментите му са сполучливи, например – шоколадовото суши, което се явява най-новата му разработка, вече намери своите почитатели.

Ради Стамболов развива и обществена дейност „на ползу рода”. Той е сред основателите на „Евро-Ток България” – организация с нестопанска цел, която ратува за това: храненето да не е самоцел, а да бъде здравословно и да възпитава полезни навици. Децата ни от малки да придобиват култура на хранене, което е предпоставка за дълголетие и правилното им физическо и умствено развитие.
В личен план Ради обича да пътешества. Пътуването го разтоварва и стимулира. След всяко пътуване е зареден емоционално и успява да предаде този силен вътрешен заряд на всички около него.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност