Close search

Лечебната сила на крушите

Лечебната сила на крушите Крушата е плод, който има температуропонижаващо и антисептично действие Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В световен мащаб съществуват около 5 000 различни сортове круши, докато в нашата страна са познати около 200 сорта. 

Най-разпространените у нас сортове са: Фуджи - нежна, сочна, сладка и ароматна круша; Гала - много хрупкава, със сладък и силен вкус; Барлет - жълта, с мека консистенция и много сочна; Анжу - много сочна круша, която е особено подходяща за различни салати; Азиатска - хрупкава и сочна, едва доловимо сладка.

Крушата е плод, който има температуропонижаващо и антисептично действие. Препоръчва се като отвара при проблеми с бъбреците. Подсилва имунитета, отразява се добре и на външния вид.

Крушите подпомагат бързото зарастване на раните, утоляват жаждата, подсилват стените на стомаха, успокояват жлъчката.

Отварата от круши се използва при диария, а сварените или печени плодове - при силна кашлица, проблеми с белите дробове. Гъстата отвара помага при силно главоболие.

Сокът от круши е богат на витамини Р, С и каротиноиди - препоръчва се за укрепване на капилярите и при диети.

Младите семена от круша, изсушени, могат да се използват за приготвянето на кафе, пише още jiveizeleno.com.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност