5 чести грешки при приготвяне на бъркани яйца
Въпреки че приготвянето на бъркани яйца е изключително лесно за много хора, често се допускат грешки в тяхното готвене. Ето кои са те:
- Готвене на силен котлон
Желателно е бърканите яйца да се готвят на умерена температура. Това отнема повече време, но резултатът си заслужава.
- Разбиване
Преди да сложите яйцата в тигана трябва те да са разбити много добре.
- Ползване на по-стари яйца
За по-добър резултат трябва да ползвате пресни яйца. Колкото са по-пресни, толкова по-вкусни ще станат.
- Твърде ранно разбиване на яйцата
Яйцата трябва да се разбиват непосредствено преди пържене.
- Предварително добавяне на подправки
Не слагайте подправките в самото начало на разбиване. Сол, черен пипер, и каквито и да е подправки е добре да добавите когато яйцата са почти готови.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook