Пълнени пилешки бутчета
Добавено от
MariyaTyufekchieva
Видяна: 5387
Продукти
4 големи бутчета ; 1 голям сварен картоф; 1 яйце; 50 гр синьо сирене; 50 гр пушено сирене; 50 гр кашкавал; 3-4 листа прясна салвия; 1 малко клонче пресен розмарин; 3-4 стръка пресен риган; 3-4 стръка прясна мащерка; сол и черен пипер на вкус; Ако не разполагате с прясни подправки, може да ги замените със сухи.
Начин на приготвяне
За пълнежа: настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте. Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка. Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа. Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло. Не добавяйте течности. След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките. Сервирайте с гарнитура от зеленчукова трушия или по вкус .
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook