Леща с моркови и чубрица
Добавено от
Velizara124
Видяна: 3445
Продукти
300 гр. леща 1 глава кромид лук 2 моркова 1 чушка Червен пипер Олио Сол Чубрица
Начин на приготвяне
1. Сложете тенджерата на котлона. Налейте олио и го оставете да се сгорещи. 2. Обелете кромида и го нарежете на ситно. 3. Измийте чушката и морковите, и тях нарежете на ситни кубчета. 4. Когато олиото вече е горещо, сложете нарязаните зеленчуци в тенджерата и оставете малко да се позапържат. Бъркайте често, за да не загорят. 5. Прибавете и една чаена лъжичка червен пипер. 6. Разбъркайте и сложете лещата. Налейте малко вода, колкото да покрие лещата и оставете да заври. 7. Колкото по-малко течност, толкова по-бързо ще заври, а после ще доливате още колкото е необходимо вода. 8. Преди да извадите ястието от котлона, овкусете със сол и чубрица. Рецептата е взета от http://gotvacha.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook