Запечено пикантно брюкселско зеле
Продукти
- 2 с.л. сос шрирача (sriracha)
- черен пипер
- сол
- 1 мандарина
- 3 с.л. мед
- 3 с.л. оризов оцет
- 0,5 ч.ч. зехтин
- 500 гр брюкселско зеле
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме основата на зелето и го нарязваме на половинки.
2. В голяма купа, разбъркваме зехтина с оцета, меда, сока на мандарината и сос Sriracha. Добавяме брюкселското зеле. Подправяме го със сол и черен пипер на вкус.
3. Разстиламе брюкселското зеле върху хартия за печене, като го обръщаме с нарязаната страна надолу. Поливаме със зехтин, ако има нужда. Можем за повече аромат да сложим и коричките на мандарината.
4. Печем около 30 мин. докато стане златисто и карамелизирано. Сервираме топло. Можем да го използваме за гарнитура към пилешко месо на скара, свинско печено и др.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook