Запечено пикантно брюкселско зеле |
|
Продукти
|
Време: 40 мин.
|
Начин на приготвяне1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме основата на зелето и го нарязваме на половинки. 2. В голяма купа, разбъркваме зехтина с оцета, меда, сока на мандарината и сос Sriracha. Добавяме брюкселското зеле. Подправяме го със сол и черен пипер на вкус. 3. Разстиламе брюкселското зеле върху хартия за печене, като го обръщаме с нарязаната страна надолу. Поливаме със зехтин, ако има нужда. Можем за повече аромат да сложим и коричките на мандарината. 4. Печем около 30 мин. докато стане златисто и карамелизирано. Сервираме топло. Можем да го използваме за гарнитура към пилешко месо на скара, свинско печено и др. |