Захарно тесто - Фондан
Начин на приготвяне
- В подходяща тенджера варим захарта с водата, докато се получи извънредно гъст сироп - капката да застава в студена вода.
- Готовия сироп изсипваме в намазана с мазнина широка тавичка и бъркаме (разтриваме) бързо с дървена лопатка или с "месим" ръце. Сиропът започва да побелява и става в гладко леко твърдичко тесто - фондан.
Съвет:
По желание, може да оцветим тестото с безвредна боя за сладки, какао и/или да ароматизираме с някакъв ликьор или ром.
Ако фонданът се развали и не може да побелее, му добавяме малко гореща вода, отново варим и отново бъркаме, докато пак се превърне в гладко тесто.
Хляб с тиквени семки
Смесваме различните видове брашна и солта в купа. В средата издълбаваме кладенче и в него поставяме о...
Захарен фондан за моделиране на фигурки
Поставяме желатина в 1/3 ч.ч. вода да набъбне за ок...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook