Царевични питки със сусам
Продукти
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч л. сол
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 3 с.л. масло разтопено
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 20 г сусам
Начин на приготвяне
- Смесваме с лъжица сухите продукти в купа (без сусама). Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме питки (в предпочитана форма).
- Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене. Поставяме питките и ги поръсваме със сусама.
- Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.
Домашни бонбони "Рафаело"
В дълбок съд с незалепващо покритие изсипваме кондензираното мляко, към него добавяме маслото, захарт...
Коктейл "Boulevardier"
В шейкър смесваме всички продукти.Добавяме леда и "шейкваме".Прецеждаме в подходяща чаша.Гарнираме с ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook