Царевични питки със сусам
|
Продукти
-
1
ч.ч.
брашно
-
1
ч л.
сол
-
1
ч.ч.
царевично брашно
-
2
ч.л.
бакпулвер
-
2
с.л.
захар
-
1
яйце
-
3
с.л.
масло
разтопено
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
20
г
сусам
|
Време: 50 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Смесваме с лъжица сухите продукти в купа (без сусама). Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме питки (в предпочитана форма).
- Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене. Поставяме питките и ги поръсваме със сусама.
- Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.
|