Царевична питка здравословно
Продукти
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1 ч л. сол
- 1 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. захар
- 1 яйце
- 3 с.л. масло , разтопено
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 20 г синапено семе
Начин на приготвяне
- Смесваме с лъжица сухите продукти в купа. Разбиваме мокрите продукти (яйцето, млякото и маслото) и ги прибавяме към сухите. Омесваме тесто. Оформяме питка (в предпочитана форма).
- Намазваме тавичката, в която ще печем с масло или слагаме хартия за печене, и слагаме питката. Поръсваме я със синапеното семе.
- Печем в загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути.
Ягодово дайкири
Поставяме всички съставки - сокът от лайм, белият ром, пасираните ягоди, натрошеният лед и захарният ...
Бананов кекс
Смесваме заедно захарта, яйцата, олиото, ванилията, киселото мляко и бананите – разбъркваме. После пр...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook