Тирамису с лешници
Продукти
- 100 гр. лешници смлени
- 100 гр. какао на прах за поръсване
- 50 гр. кафява захар
- 200 мл. нес кафе
- 50 гр. ром “Бакарди” или ликьор “Бейлис”
- 500 гр. сирене "маскарпоне"
- 250 гр. пудра захар
- 2 пак. бишкоти
Начин на приготвяне
- Разбиваме сиренето “Маскарпоне” с 250 гр. пудра захар до сгъстяване.
- Потапяме бишкотите една по една, един път в кафето и един път в ликьора.
- В тавичка редим - ред бишкоти, ред крем, като горния слой е от крем. Най-отгоре поръсваме с какао на прах, кафява захар и смлени лешници. По желание гарнираме с няколко плода физалис.
- Поставяме десертът за 24 в хладилник. Сервираме добре охладен.
Лазаня
Нарязваме на ситно лука, чушките и чесъна, и ги запържваме в широк съд, в сгорещена мазнина. Добавяме...
Содена питка
Пресяваме брашното над дълбока тава. В средата правим кладенче, в което слагаме: 1с.л. олио, 1/2ч.л. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook