Телешко с лук и моркови
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- 4 бр. дафинов лист
- 1 с.л. брашно
- 4 с.л. доматено пюре
- 1 ч.ч. червено вино
- 5 моркова
- 4 глави лук
- 1 кг телешко месо
100 г съдържат:
- 117 калории
- 8 г мазнини
- 20 г протеини
- 24 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото и го запържваме в сгорещена мазнина.
- Почистваме и нарязваме лука и морковите, и ги добавяме към месото.
- Добавяме червеният пипер и доливаме вода, колкото да покрие месото.
- Оставяме ястието да къкри, докато телешкото е почти готово, след което доливаме червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.
- Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и варим до готовност.
Коктейл "B-52"
В ниска чаша за ликьор или
в обикновена ниска чаша сипваме първо „Калуа”, после „Бейлис” и накрая „...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook