Телешко с лук и моркови

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • 4 бр. дафинов лист
  • 1 с.л. брашно
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 5 моркова
  • 4 глави лук
  • 1 кг телешко месо

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large teleshko s luk i morkovi

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото и го запържваме в сгорещена мазнина. 
  2. Почистваме и нарязваме лука и морковите, и ги добавяме към месото.
  3. Добавяме червеният пипер и доливаме вода, колкото да покрие месото.
  4. Оставяме ястието да къкри, докато телешкото е почти готово, след което доливаме червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.
  5. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и варим до готовност.