Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
4
бр.
дафинов лист
-
1
с.л.
брашно
-
4
с.л.
доматено пюре
-
1
ч.ч.
червено вино
-
5
моркова
-
4
глави
лук
-
1
кг
телешко месо
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото и го запържваме в сгорещена мазнина.
- Почистваме и нарязваме лука и морковите, и ги добавяме към месото.
- Добавяме червеният пипер и доливаме вода, колкото да покрие месото.
- Оставяме ястието да къкри, докато телешкото е почти готово, след което доливаме червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.
- Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и варим до готовност.