Телешко месо с пресни гъби
от общо
134 гласа
Време: 80
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 750 гр телешко месо
- 200 гр бейби моркови
- малка глава целина
- глава лук
- 300 гр гъби
- сол
- черен пипер
- половин чаша краве масло
- 4 скилидки чесън
- магданоз
Начин на приготвяне
1. Нарязваме месото и го заливаме с гореща вода и го слагаме да заври. Като омекне добавяме нарязаните моркови, целина и лук.
2. Измиваме гъбите (най-добре да ги изчеткаме само с четка). Задушаваме ги с маслото и скилидките чесън и черен пипер и доливаме малко от бульона.
3. След като месото се свари, го добавяме при гъбите и оставяме да се задуши.
4. Сервираме в голяма чиния, като за гарнитура използваме морковите и целината, можем да приготвим и картофено пюре и грах задушен в масло. Украсяваме със стръкчета магданоз.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook