Телешки стек с аспержи и задушени зеленчуци
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 8 пресни картофа
- 1 връзка пресен копър
- 2 големи моркова
- 1 връзка пресни аспержи
- 50 г масло
- зехтин
- черен пипер
- сол
- 4 телешки стека
Начин на приготвяне
1. Мариноваме телешките стекове със сол, черен пипер и зехтин. Слагаме ги в стъклен съд с капак в хладилника за 2-3 дни, за да се отпусне и омекне. Ако месото е от породата Блек ангъс или подходящи за директно приготвяне, можете да мариновате само за 1 нощ в хладилника.
2. Започваме приготвянето на месото, като загряваме оребрен тиган и слагаме стековете да се запечатат за 3 минути от всяка страна. След запечатването им, ги прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната на 50 градуса, докато приготвим зеленчуците.
3. Сваряваме предварително картофите, нарязваме морковите на шайби, подготвяме аспержите, като ги режем и отстраняваме твърдата част в основата им - около 5 см.
4. В дълбок тиган слагаме зеленчуците, сол и подправки по желание, добавяме зехтин и 1/2 ч.ч. вода и задушаваме под капак около 10 минути на слаб огън. След това отстраняваме капака и оставяме водата да се изпари. Добавяме накрая масло и ситно нарязан копър.
5. Сервираме ястието топло и по желание може да сложим върху всеки стек и парченце масло.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook