Телешки стек с аспержи и задушени зеленчуци |
|
Продукти
|
Време: 40
|
Начин на приготвяне1. Мариноваме телешките стекове със сол, черен пипер и зехтин. Слагаме ги в стъклен съд с капак в хладилника за 2-3 дни, за да се отпусне и омекне. Ако месото е от породата Блек ангъс или подходящи за директно приготвяне, можете да мариновате само за 1 нощ в хладилника. 2. Започваме приготвянето на месото, като загряваме оребрен тиган и слагаме стековете да се запечатат за 3 минути от всяка страна. След запечатването им, ги прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната на 50 градуса, докато приготвим зеленчуците. 3. Сваряваме предварително картофите, нарязваме морковите на шайби, подготвяме аспержите, като ги режем и отстраняваме твърдата част в основата им - около 5 см. 4. В дълбок тиган слагаме зеленчуците, сол и подправки по желание, добавяме зехтин и 1/2 ч.ч. вода и задушаваме под капак около 10 минути на слаб огън. След това отстраняваме капака и оставяме водата да се изпари. Добавяме накрая масло и ситно нарязан копър. 5. Сервираме ястието топло и по желание може да сложим върху всеки стек и парченце масло. |