Телешки гулаш
Продукти
- 2 стръка пресен лук
- 100 мл. бяло вино
- 3 бр. дафинов лист
- 0,5 ч.л. кимион
- 0,5 ч.л. червен пипер лют
- 1 ч.л. червен пипер
- 600 мл. бульон телешки или зеленчуков
- 1 люта чушка
- 4 скилидки чесън
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2 моркова
- 500 г картофи
- 500 г лук
- 500 г телешко месо от плешката
- 20 г масло
- 35 г магданоз
- зехтин
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Загряваме 4-5 с.л. зехтин заедно с маслото и запържваме нарязания на полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира. Добавяме нарязаното на кубчета месо и запържваме, докато хване леко златиста коричка.
- Добавяме бульон, колкото да покрие продуктите и намаляваме котлона. като периодично разбъркваме и доливаме от бульона.
- Варим около час и 15 минути и добавяме лютия и сладкия пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца, и нарязаните на едри парчета картофи. Изсипваме останалия бульон и добавяме дафиновите листа.
- Захлупваме и увеличаваме котлона. Варим около 30 минути, или докато картофите се сварят, подправяме със сол и черен пипер, добавяме виното и ситно нарязаните пера зелен лук и магданоз.
- Оставяме още 5 минути без капак, за да се изпари малко от виното
- Поднасяме с 1-2 с.л. готварска сметана и по желание, със ситно нарязан магданоз и пресен лук.
Домашни бисквити
Разбиваме яйцата, пудрата захар и солта на пяна и към тях прибавяме брашното и ванилията.Разбъркваме ...
Напукани бисквитки
На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора. Оставяме шоколадовата смес да се охлад...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook