Продукти
-
2
стръка
пресен лук
-
100
мл.
бяло вино
-
3
бр.
дафинов лист
-
0,5
ч.л.
кимион
-
0,5
ч.л.
червен пипер
лют
-
1
ч.л.
червен пипер
-
600
мл.
бульон
телешки или зеленчуков
-
1
люта чушка
-
4
скилидки
чесън
-
1
червена чушка
-
1
зелена чушка
-
2
моркова
-
500
г
картофи
-
500
г
лук
-
500
г
телешко месо
от плешката
-
20
г
масло
-
35
г
магданоз
-
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Загряваме 4-5 с.л. зехтин заедно с маслото и запържваме нарязания на полумесеци лук, докато стане прозрачен и започне да се карамелизира. Добавяме нарязаното на кубчета месо и запържваме, докато хване леко златиста коричка.
- Добавяме бульон, колкото да покрие продуктите и намаляваме котлона. като периодично разбъркваме и доливаме от бульона.
- Варим около час и 15 минути и добавяме лютия и сладкия пипер, нарязаната на дребно люта чушка, нарязания на филийки чесън, морковите - на колелца, и нарязаните на едри парчета картофи. Изсипваме останалия бульон и добавяме дафиновите листа.
- Захлупваме и увеличаваме котлона. Варим около 30 минути, или докато картофите се сварят, подправяме със сол и черен пипер, добавяме виното и ситно нарязаните пера зелен лук и магданоз.
- Оставяме още 5 минути без капак, за да се изпари малко от виното
- Поднасяме с 1-2 с.л. готварска сметана и по желание, със ситно нарязан магданоз и пресен лук.