Тартар от риба тон с лимон, салца от авокадо, селъри и препечен хляб
Продукти
- хляб черен/пълнозърнест
- 1 лимон и кората му, настъргана
- 200 гр. риба тон филе
- черен пипер
- сол
- 1 стрък селъри
- 30 гр. шам-фъстък
- 1 авокадо
- 1 ч.л. соев сос
- 80 мл. зехтин
Начин на приготвяне
- Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехтн, сол, пипер, лимонов сок на вкус, и соевия сос.
- Нарязваме обеленото авокадо и почистения стрък селъри на кубчета. Овкусяваме ги със сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
- Оформяме тартара в ринг и поднасяме салцата от авокадо. Овкусяваме с настърганата лимонова кора и запечен шам-фъстък.
- Поднасяме с препечен пълнозърнест хляб и салата от овкусена рукола.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Метро", "Пикадили" и "Фантастико". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Телешки стек със салца
За салцата:Загряваме добре скарата. Поставяме чушките, като постоянно ги обръщаме, докато се изпекат ...
Патешко магре върху пюре от ябълки и батат със сос от чай и вишни
Мариноваме патицата с териаки соса и няколко капки ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook