Тартар от риба тон с лимон, салца от авокадо, селъри и препечен хляб

Продукти

  • хляб
    черен/пълнозърнест
  • 1 лимон
    и кората му, настъргана
  • 200 гр. риба тон
    филе
  • черен пипер
  • сол
  • 1 стрък селъри
  • 30 гр. шам-фъстък
  • 1 авокадо
  • 1 ч.л. соев сос
  • 80 мл. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехтн, сол, пипер, лимонов сок на вкус, и соевия сос.
  2. Нарязваме обеленото авокадо и почистения стрък селъри на кубчета. Овкусяваме ги със сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
  3. Оформяме тартара в ринг и поднасяме салцата от авокадо. Овкусяваме с настърганата лимонова кора и запечен шам-фъстък.
  4. Поднасяме с препечен пълнозърнест хляб и салата от овкусена рукола.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Метро", "Пикадили" и "Фантастико". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).