Талиатели със запечени пилешки филета
от общо
127 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- прясна мащерка
- риган
- сол
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. олио
- пармезан
- 200 г замразен зелен боб
- 500 г талиатели
- 200 мл сметана за готвене
- 2 с.л. соев сос
- 6 скилидки чесън
- 400 г пилешко филе
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме го за 30 мин. с марината от соевия сос и 3 счукани скилидки чесън и олио. След тoва запичаме филетата на тиган и ги оставяме настрана.
2. Загряваме зехтина и задушаваме за кратко счуканите скилидки чесън, сол, риган и малко вода. Добавяме зеления боб и задушаваме до готовност. След което слагаме течната сметана леко да се загрее и намаляваме котлона, като оставяме леко да се сгъсти.
3. Сваряваме талиателите според указанията в подсолена вода и ги изцеждаме и добавяме в тигана.
4. Сервираме с пилешките филенца и декорираме с мащерката и люспи пармезан.
Карагьоз на фурна с чеснов сос и магданоз
1. Карагьоза се нарязва на тънки ресни от двете стр...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook