Продукти
-
прясна
мащерка
-
риган
-
сол
-
2
с.л.
зехтин
-
2
с.л.
олио
-
пармезан
-
200
г замразен
зелен боб
-
500
г
талиатели
-
200
мл
сметана за готвене
-
2
с.л.
соев сос
-
6
скилидки
чесън
-
400
г
пилешко филе
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме го за 30 мин. с марината от соевия сос и 3 счукани скилидки чесън и олио. След тoва запичаме филетата на тиган и ги оставяме настрана.
2. Загряваме зехтина и задушаваме за кратко счуканите скилидки чесън, сол, риган и малко вода. Добавяме зеления боб и задушаваме до готовност. След което слагаме течната сметана леко да се загрее и намаляваме котлона, като оставяме леко да се сгъсти.
3. Сваряваме талиателите според указанията в подсолена вода и ги изцеждаме и добавяме в тигана.
4. Сервираме с пилешките филенца и декорираме с мащерката и люспи пармезан.