Карагьоз на фурна с чеснов сос и магданоз
от общо
126 глас
Време: 55
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Начин на приготвяне
1. Карагьоза се нарязва на тънки ресни от двете страни. Посоляваме го на вкус със сол, риган и зехтин и го слагаме във фурната за около 45 мин., а може да го изпечете и на скара.
2. Соса за 4 риби приготвяме като стриваме наситно 3-4 скилидки чесън, разбъркваме чесъна в зехтин, за да стане на каша. Добавяме сол на вкус, изцеждаме един лимон и смесваме с кашата. Разбъркваме добре и добавяме малко топла вода, за да се разреди.
3. Накрая нарязваме наситно магданоз и го слагаме в соса. Разбъркваме добре и поливаме рибата обилно.
4. Оставяме рибата да попие соса за около 5 минути и е готова за консумация.
Талиатели със запечени пилешки филета
1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме ...
Октопод с доматен сос
1. Настъргваме лукът и го запържваме лукът в дълбок тиган. 2. Сваряваме предварително малко октопода,...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook