Карагьоз на фурна с чеснов сос и магданоз

Продукти

  • риган
  • сол
  • зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 кг пресен карагьоз

Време: 55
Ниво: лесно

Large karagyoz na furna s magdanoz

Начин на приготвяне

1. Карагьоза се нарязва на тънки ресни от двете страни. Посоляваме го на вкус със сол, риган и зехтин и го слагаме във фурната за около 45 мин., а може да го изпечете и на скара.

2. Соса за 4 риби приготвяме като стриваме наситно 3-4 скилидки чесън, разбъркваме чесъна в зехтин, за да стане на каша. Добавяме сол на вкус, изцеждаме един лимон и смесваме с кашата. Разбъркваме добре и добавяме малко топла вода, за да се разреди.

3. Накрая нарязваме наситно магданоз и го слагаме в соса. Разбъркваме добре и поливаме рибата обилно.

4. Оставяме рибата да попие соса за около 5 минути и е готова за консумация.