Талиатели със сметанов сос и сьомга
Продукти
- 100 г синьо сирене , настъргано
- 20 г зелен лук , ситно нарязан
- сол
- 200 г заквасена сметана
- 3 с.л. зехтин
- 220 г талиатели
- 100 г сирене - бяло или друг вид краве сирене, настъргано
- 100 г пушена сьомга
Начин на приготвяне
- Сваряваме талиателите според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме настърганите сирена. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
- В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме лука и разбъркваме добре.
- Сервираме в подходяща чиния и гарнираме със сьомгата, по желание и с малко пармезан.
Смокиново смути
Почистваме много добре и нарязваме смокините. Поставяме ги в блендер. Добавяме останалите продукти и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook