Продукти
-
100
г
синьо сирене
, настъргано
-
20
г
зелен лук
, ситно нарязан
-
сол
-
200
г
заквасена сметана
-
3
с.л.
зехтин
-
220
г
талиатели
-
100
г
сирене
- бяло или друг вид краве сирене, настъргано
-
100
г
пушена сьомга
Начин на приготвяне
- Сваряваме талиателите според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме настърганите сирена. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
- В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме лука и разбъркваме добре.
- Сервираме в подходяща чиния и гарнираме със сьомгата, по желание и с малко пармезан.