Талиатели с кюфтета
Продукти
- 500 г кайма или мляно месо
- 3 скилидки чесън за кюфтетата, ситно нарязан
- 1 глава лук за кюфтетата, ситно нарязан
- 1 яйце
- 1 филия хляб сух
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 3 стръка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. кимион
- 400 г талиатели
- 1 с.л. лютеница
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 1 с.л. брашно
- 5 г босилек пресен
- 5 г мащерка прясна
- 50 г грах , от консерва
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме граха и чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса. По желание, гарнираме с пресни подправки и топено сирене.
Пюре от моркови
Изчистваме и нарязваме морковите на колелца. Сваряваме ги с малко вода на слаб огън и на затворен кап...
Пене "Болонезе"
В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.Сле...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook